About

Välkommen till patriarkatsbloggen – djävulens advokat – häxornas försvarare.

Först och främst så är namnet precis som en stor del av innehållet symboliskt. Patriarkatet är som vi ser det den moderna tidens motsvarighet till häxkonster.

* Något som kan vara vad som helst.

* Något där anklagelsen i sig betraktas som bevis.

* Något som nästan ingen försvarar pga risken att själv anklagas för att vara häxa.

Angående metaforen häxkonster/patriarkatet. När folk anklagas för häxkonster så spelar det ingen roll om de nekar eller erkänner. De är dömda på förhand och inga argument kommer att ändra åsikten att de är skyldiga hos dem som anklagar eftersom de anser det är ok att döma på förhand.

Därav bloggens namn, detta är vårt sätt att visa vad vi tycker om sådana moderna häxjägare. Då alla som försvarar patriarkatet bemöts med anklagelser att själva vara patriarkatet så besparar vi dem den anklagelsen.

Att därmed anklaga oss för att vara det kommer enbart att se löjligt ut. Denna blogg kräver ett visst mod av besökare. Bloggen protesterar mot att de som sätts i samband med häxkonster döms på förhand.

Att sålunda inte sätta bloggen i samband med häxkonsterna skulle vara att legitimera rätten att döma på förhand. Kort sagt, bloggen inklusive namnet är en symbolisk protest mot modern häxbränning där folk döms på förhand utan försvar.

Den här bloggen ger ett sådant försvar, att besöka den visar inte huruvida du tycker den anklagade är skyldig eller oskyldig. Att besöka den visar om du anser den anklagade har rätt till försvar eller inte. Likadant är det det med länkning. Man kan länka hit oavsett om man anser den anklagade är skyldig eller inte.

Det enda sättet att förhindra den makt dessa anklagelser har är att inte vara rädd för dem på förhand. Ju fler som besöker bloggen och länkar till bloggen ju mindre makt har rädslan för att bli ”smittad” av anklagelsen i sig. Det är rädslan i sig för anklagelsen som är den egentliga sjukdomen.

Alla har rätt till ett försvar. Åsikten de har det behöver dock inte försvaras. Att förkasta denna blogg på basis av dess tema och/eller namn är sålunda en attack på den grundläggande värderingen.

Vi förespråkar folk behandlas rättvist och inte döms på förhand – därmed har vi gett dig som besökare alla ursäkter att döma oss på förhand

Annonser

6 comments so far

 1. EZP on

  En länk att uppröras över. http://sydsvenskan.se/malmo/article635777/Vandrande-tjejfest-mitt-i-stan.html

  ”– Vi är trötta på patriarkatet, sa Anni Rönnertz.

  – Och det är helt orimligt att man ska behöva vara rädd för att gå ensam hem på kvällen, sa Sanna Riddarström.”

  Och killar har ingenting att frukta när vi går hem på natten….
  Vet inte hur många gånger jag hamnat i bråk och blivit utsatt för våld, eller försök till våld, när jag varit ute på stan på natten.

  Två andra spännande länkar, inte detta ämne dock…
  http://sydsvenskan.se/sport/article635776/Fotbollsmatch-brots-efter-storbrak.html
  http://sydsvenskan.se/malmo/article635679/Brak-i-Malmo-i-samband-med-Irakiska-valet.html

 2. […] de hänvisar till patriarkatet är det bara en liten del av den långa rad av försök att på ingen grund alls hålla offentlig […]

 3. Per Hagman on

  Kul blogg… verkligen välskriven.

  Du skriver och beskriver verkligen…. analytiskt.

  Speciellt fastnade jag för din följande skrivning vilken jag uppfattar tar temperaturen i nutiden.

  ”Det är rädslan i sig för anklagelsen som är den egentliga sjukdomen.

  Uppfattar det på samma sätt.

  Vad är anledning till denna rädsla ?
  Vad har skapat detta samhällstillstånd ?

  /

  MVH
  Per Hagman

 4. Erik on

  Per Hagman: Tack för de trevliga kommentarerna.

  Vad är anledningen till denna rädsla? Vad har skapat detta samhällstillstånd? Jadu den frågan kan besvaras antingen med några få meningar eller med en hel uppsats på 300-sidor om effekten som andra världskriget hade på det politiska livet i Sverige som nation. Vissa människor går idag med på vad som helst för att förhindra nazism/fascism. De utgår från att ändamålen helgar medlen.

  Rädslan för anklagelsen beror såklart på effekten anklagelsen har idag. Effekten beror däremot på att vissa människor ser till det har en sådan effekt genom att arbeta aktivt för att minska betydelsen av FAKTA och SANNING som såklart skulle balansera detta precis som vetenskapen ursprungligen balanserade inkvisitionens vansinne i frågan häxor.

  Istället för att bli av med galenskapen i sig utnämnde man dock en annan grupp till häxor och startade om de ideologiska ideal som upplysningen försökte begrava. Enkelt förklarat pågår idag en gigantisk anti-upplysning. Människor som känner sig förtryckta av sanning, människor som på fullaste allvar anser objektivitet och fakta är en konservativ politisk ideologi i vägen för deras fantasi om samhället.

  Människor som aktivt arbetar för att få tillbaka den gamla goda tiden med häxbränningar. De gör det helt enkelt för de anser att med sådana värden har deras politiska ideologi större chans att ta poäng i den allmänna debatten. Vissa anser helt enkelt inte felet med orättvisor och förtryck är orättvisorna och förtrycket. De anser felet låg i vem som blev utsatt för dem.

 5. Per Hagman on

  Tusan oxo skrev in nedan följande kommentar på fel ställe tidigare.
  ..
  .

  Intressant.

  Läser vad du skriver.
  Mina associationer blir .

  Pågår det en medveten Psy Ops i Sverige?
  Med syfte att bla underminera Svensk demokrati / vetenskap.

  Eller vad kan syftet vara med denna förmodade… Psy Ops.
  Modifiera majoritetens åsiktsbildning med hjälp av tendentiösa lögner myter förvrängningar?
  .
  Startad av vem / vilka med syfte …. / mål / medel / metoder?
  Intressenter i otvungen samverkan?

  Är det ett skelett som har ramlat ur garderoben.

  Per Hagman.

  .

 6. Access on

  Det här är mycket fritt översatt från den gamla skriften ”Queers, Read This: I hate straights” från 90-talet.

  =========================================================

  Män, läs det här: Jag avskyr feminister

  Jag har många vänner, både män och kvinnor, och några av dem är feminister.

  År efter år träffar jag mina kvinnliga feministiska vänner. Jag vill träffa dem, för att se hur de mår, för att hålla liv i vår långa vänskap och för att få kontinuitet i vår vänskap.

  År efter år fortsätter jag att inse att det faktum att mitt liv är irrelevant för dem och att de bara lyssnar på mig till hälften, att jag är ett bihang till skeendena i en större värld, en värld med makt och privilegier och där jag är exkluderad. ”Det är inte sant” argumenterar mina feministiska vänner.
  Här har vi något som är säkert när det gäller maktpolitik; De som står utanför ber om att få komma in medan de som redan är inne hävdar att de utanför redan är där. Och det är precis så kvinnliga feminister gör mot män.

  Skiljelinjen, både den medvetna och den omedvetna, är könet … och det magiska ordet ”Jämställdhet”. Allt för ofta händer det att de vänner vi trodde stod oss nära förskjuter oss när vi säger att vi inte är feminister, som om det medförde att vi förvandlades från människa till djur. Vi blir idiotförklarade, förolämpade, avskurna och behandlade som oförmögna och mindre lämpade för att ha åsikter i jämställdhetsfrågor. Det är som om feministernas självkänsla och verklighetsuppfattning vore så bräcklig att om man inte gör deras teorier till obligatorisk dagordning så kommer hela mänskligheten återgå till apstadiet.

  Jag hatar att behöva övertyga kvinnliga feminister om att vi män lever i en krigszon, att vi är omringade av bomber och explosioner som bara vi verkar höra, att våra kroppar och själar läggs på hög, försupna eller döda av krav, misshandel och övergrepp, döende av sorg eller sjukdom.

  Jag avskyr att till synes sansade kvinnliga feminister inte klarar av att lyssna till mäns ilska utan att säga ”Hallå där, alla feminister är inte sådär, jag är också feminist”, som deras egon inte får tillräckligt med gullegull och beskydd i det här arroganta och feministiskt sexistiska landet. Varför måste vi ta hand om dem, mitt i vår ilska orsakad av deras jävla idéer? Varför försäkra dem om att ”Självklart menar jag inte dig, du beter dig inte på det sättet”? Låt dem själva lista ut om de förtjänar att inkluderas i vår ilska eller inte.
  Men självklart, det skulle ju innebära att de lyssnade till vår ilska, vilket de aldrig gör. De avfärdar den genom att säga ”Jag är inte sån” eller ”Vem är det nu som generaliserar” eller ”Du är inte den ende som har det svårt”. De säger ”Skäll inte på mig, jag är på din sida”, ”Du överreagerar”, ”Du är okunnig” eller ”Väldigt vad du verkar bitter”.

  De har lärt oss att Riktiga Män inte blir arga på kvinnor. De har lärt oss det så väl att vi inte bara döljer vår ilska inför dem, vi döljer den också inför varandra. Vi döljer den till och med för oss själva. En del tar förnedringen så långt att de integrerar den i sig själva och börjar hata sitt eget kön, de blir manliga feminister.

  Vi döljer vår ilska med missbruk och självmord och överansträngningar i hopp om att bevisa vårt värde. Samtidigt förtalar de oss, förnedrar oss. De använder resultatet av vårt hårda arbete, den infrastruktur vi byggt upp samhället av, som plattform att ta våra barn ifrån oss. Skatten på lönen för vårt arbete går till ideologiproduktion där våra barn utbildas att hata oss, att hata den mansroll som byggt det samhälle de själva lever av. Den går till att bekosta organisationer som anser att ”Män är djur” och till att upprätthålla den lag som anser att en kvinna måste godkänna att en man får gemensam eller delad vårdnad om sitt barn. Den går till kvinnliga nätverk som diskriminerar manliga sökande till höga poster inom rättsväsende och näringsliv, till det rättsväsende som dömer oskyldiga män till våldtäkt eftersom ”om man ifrågasätter en kvinna som säger sig vara våldtagen så är det detsamma som upprepad våldtäkt”. Den går till presstöd åt dagstidningar och politiska partier som hävdar att alla män är strukturellt överordnade alla kvinnor och att rättssäkerheten för män därför bör vara sämre än för kvinnor.
  Företagen är inte bättre. De pengar vi köper varor och tjänster för används sen till annonskampanjer som konsekvent och ständigt uppvisar män som idioter, och kvinnor som intelligenta och hyggliga. Vill de inte ha män som kunder? Tror de inte att vi ser vad de säger om oss?

  Det feministiska infiltrerade samhället slår ner oss och sticker knivar i ryggen på oss, skjuter oss och kastar bomber i ständigt ökande antal, och ändå finns det gott om män (!) som totalt flippar ur när en och annan ilsken man käftar emot, protesterar, debatterar för att slå tillbaks.

  Det senaste decenniet har de låtit oss ta stryk konstant, och det finns rader av män som står på led för att tacka ROKS, politiska kvinnoförbund, feministiska nätverk och fackföreningar för deras insatser för samhället.

  Tillåt dig själv att bli arg. Tillåt dig själv att bli arg över att priset för att din åsikt och din självkänsla är hot om förnedring, socialt självmord, allt det där som får dig att hålla käften och fortsätta bidra till det samhälle vars alla delar förnedrar dig. Tillåt dig själv att känna ilska över att det inte finns någon offentlig plats i det här landet där vi respekteras, ingen plats där vi slipper det förakt, den förnedring och den feministisk självgodhet som följer av att vara en man som invänder mot feministiska teorier om strukturell manlig överordning.

  Nästa gång en kvinnlig feminist klagar på dig för att du inte håller med henne, säg åt henne att till dess hennes inställning och världsbild ändras så vill du inte se fler bevis på att världen går runt – att de lever – på din bekostnad. Du vet redan hur mycket värde du bidrar med och hur mycket skit du får för att du gör det. Att du inte vill höra mer gnäll om att män är strukturellt överordnade, skitsnack om att du som man medvetet eller omedvetet skulle förtrycka kvinnor på grund av deras kön, eller tramsfantasier om ryggdunkande män i bastun. Vägra bygga och underhålla den ekonomiska och materiella plattform hon står på, säg att hon får göra det själv utan din hjälp – kvinnor kan ju!

  Och säg åt henne att inte avfärda dig genom att säga att ”Men du är visst privilegierad, män har inget glastak”, ”Du överreagerar” eller ”Du har en typisk översittarmentalitet”. Säg åt henne att ”Stick iväg härifrån och kom inte tillbaka förrän du tagit reda på fakta och ändrat attityd”.

  Sök dig till en värld av insiktsfulla jämställdhetskämpar – de som ivrar för riktig jämställdhet. En jämställdhet där könet inte är det avgörande, utan tvärtom inte spelar någon roll för hur vi värderar människor. Insiktsfulla människor som har förmåga att utgöra ryggMänäraden i en ny syn på kvinnor och män – inte gamla tvingande unkna könsroller, men inte heller nya sådana. Människor som har styrka, mod och hjärna tillräckligt för att respektera alla människor oavsett kön, att se till individens kapacitet och förmåga snarare än könskollektivens påhittade skuld- och offerroller.

  Säg åt henne att hålla käften till dess hon levt som man, upplevt idiotförklarandet av män i reklam, media och i politik och identifierat sig med det. Känt hur det är att växa upp som pojke och på dagis inte få leka pojklekar eftersom de är ”könskodade”. Känt hur det är att år efter år i skolan få lära sig att du som pojke förtrycker flickan i bänken, och oavsett vad du gör eller inte gör så är du skyldig. Känna hur det känns höra att du är priviligierad när samma flicka i bänken bredvid får bättre betyg för samma prestation, och sen blir inkvoterad in till samma tekniska utbildning du också sökt men inte fått. Känna hur det känns att tvingas be mamman till ditt nyfödda barn godkänna dig som juridisk far – annars får du betala men inte något umgänge. Känna hur det känns att inte få jobbet du sökte därför att de hellre ville ha en kvinna. Känna hur det känns att höra en kvinnlig feminist säga att ”Det är ju bara rättvist, ni män har ju haft det så bra i 2000 år”, som om du var skyldig att betala för vad hon tror att din farfarsfar gjort mot hennes mormorsmor.

  Och när hon överlevt det, då kan du lyssna på vad hon har att säga om mäns ilska.

  Till dess, säg åt henne att hålla tyst och lyssna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: