Är detta patriarkatet?

Dags att ta det röda pillret och hoppa i Matrix. Vi presenterar Dick Masterson

Observera att bloggen ser denna kille som en clown. Vi postar inte detta för att vi håller med om hans åsikter. Vi ställer istället frågan är detta patriarkatet som vissa är så rädda för? Tror de på allvar att det finns en gigantisk skada i att låta en kille så löjlig att programledaren måste poängtera han inte är nåt som programmet själva har hittat på att yttra sig? Tror de att vi skulle få för oss att okritiskt tycka han har rätt?

Isåfall så är det snarare en kränkning av vår intelligens. Vidare så är han knappast unik i världen i att skriva och säga saker som är mindre smickrande om det motsatta könet. Dick Masterson har skrivit en bok med titeln Men are better than women. Vad sägs om en bok med titeln Are men necessary? hur kommer det sig att Dick Masterson är något ”outrageous” när han gör något som redan gjorts av flera kvinnor?

Annonser

4 comments so far

 1. Surfaren on

  Hej. Jag ville bara tacka för en intressant blogg. Jag hittade hit via en länk postad på ett debattforum på passagen av en person som kallar sig Anonym_Redux. Jag har tidigare följt dennes inlägg på debattforumet där (främst på singelforumet för x antal år sedan) och jag hoppas att jag via denna blogg får möjlighet att följa hans (och även andras ifall bloggen är ett gemensamt projekt) vidare tankegångar om manligt och kvinnligt och om jämställdhet och feminism.

  Angående videon av Dr Phil tycker jag det är olyckligt att endast en väldigt extrem person bjuds in som representant för ena sidan, istället för att bjuda in ett antal mer pålästa och seriösa kritiker av feminismen.

  • Erik on

   Hej, kul att höra du gillar bloggen och ja den är ett gemensamt projekt. Liksom Bloggen Aktivarum. Alla är ju inte intresserade av samma saker men det är en fördel att vissa arbetar med en sak, andra med en annan och vissa bidrar till bägge. Inte minst så blir det lagom anonymt men ändå inte.

   Patriarkatsbloggen är ju lite crazy förstås men samtidigt så var iden som dök upp just att överdriva till den grad just de begreppsrelaterade delarna skulle vara löjliga att ta på allvar.

   Beträffande programmet. Jag har inget problem med att de bjöd in en skruvad person som kritiker av feminismen, jag är emot att det inte fanns någon av alla lika skruvade feminister där. Bjuder de dit knäppa feminister kan de bjuda dit knäppa feministkritiker också annars så ger de intrycket det är ämnet och inte personen som är det skruvade. Det är fel.

   Tack för kommentaren.

 2. Adam Weisshaupt on

  ha ha ha Detta har jag skrivit om på Tanjas blogg för länge sedan (tror det var på Tanjas blogg) om hur den amerikanska rörelsen har fått en motsvarighet till Gudrun Schyman bara att pendeln är i motsatt riktning.

  Det vi vet är att han måste vara en dåre men det intressanta är att åsikten om Gudrun skiljer sig, väsentligt. Detta är en av de största anledningarna till att kvinnorörelsens lögner får fortsätta ty ”They get away with murder”.

  • Erik on

   Saken är ju den att även om Dick och Gudrun behandlades lika vore det fel, Dick är ingen politiker på nationell nivå (tror inte ens han är politiker på lokal nivå) han är en komiker. Hon en professionell politiker. Hon har alltså redan från början gått igenom en mycket hårdare bedömningsprocess. Eller rättare sagt

   Det är precis vad som hon bevisligen inte gjort. Antingen för att hon är feminist, kvinna eller har vänsteråsikter så har hon bedömts enligt en dubbelstandard där han blir mest utskälld trots att hon enligt alla konstens regler begått de största felen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: