Kvinnor är mer och mer olyckliga

En studie visar att lyckan hos kvinnor inte stiger utan sjunker.

Journalisterna är förbryllade både över resultatet samt över bristen på förklaringar. Man spekulerar om det kan bero på att kvinnor ”förväntas” arbeta så hårt både på jobbet och hemma. Varifrån kommer då dessa häxkonster till förväntningar?

Vågar vi gissa att det är patriarkatet de menar bär skulden? Intressant då att kvinnorna var lyckligare förr.

Annars så finns det ju en annan förklaring som moderna häxjägare kanske inte tänkt på. nämligen att kvinnorna var lyckligare förr eftersom de idag individuelllt väljer att prioritera andra saker än lycka. Det mest tragiska är att journalisterna verkar vara så insnöade på teori de inte ens litar på sina egna observationer.

Annonser

2 comments so far

 1. Martin on

  Sammanfattningsvis bör det väl se ut så här: om något drabbar kvinnor/är negativt med att vara kvinna = män skyldiga. Något positivt med att vara kvinna = resultatet av kvinnokamp (med andra ord hade inte varit så om inte kvinnorna själva hade organiserat sig och kämpat för sin rätt och ”existens”. Ridderlighet låtsas vi inte finns överhuvudtaget). Män har med det negativa att göra men absolut inte något med det positiva att göra med att vara kvinna.

  Slutsatsen av ovan är följande: om något strukturellt finns mestadels enbart hos kvinnor generellt är det ett patriarkalt förtryck. De slipade feministiska skribenterna använder dessa definitioner flitigt och jag upphör aldrig att förvånas över hur en del lyckas så förträffligt.

  • Erik on

   Martin:

   ”Sammanfattningsvis bör det väl se ut så här: om något drabbar kvinnor/är negativt med att vara kvinna = män skyldiga.”

   Man måste då fråga vad åsyftas med uttrycket ”män”? I de flesta länder i världen fick män rösträtt före kvinnor. Rösträtt betyder att en större andel fick något att säga till om. Om sålunda kvinnor fick det bättre när en större andel av männen fick vara med och bestämma visar det ju att medan vissa fåtaliga män är dåliga för kvinnor blir det bättre ju fler män som har inflytande.

   Vad säger det om ”mäns” effekt på kvinnors situation?

   ”Något positivt med att vara kvinna = resultatet av kvinnokamp”

   Javisst, för de menar att kvinnorna hade de onda häxmästarna till patriarkat att kämpa mot, Männen var Mordor, Kvinnorna var Gondors dunedain, men saken är att om alla män eller ens de flesta män var Saurons tjänare hade kvinnor bara kunnat fått det sämre – de hade aldrig kunna fått det bättre.

   Om vi skall vara ärliga var det fler män som var modiga hober utan vilka dunedain hade förlorat eftersom dunedain inte kunde vinna så länge Sauron hade makten i sin ägo. Det var män som förstörde den enda ringen, inte kvinnor. Helt enkelt för att männen var de enda som KUNDE förstöra den enda ringen.

   Det är ju också så att denna blogg är en fet känga på den oärlighet som kännetecknar anklagelserna mot ”patriarkatet” som något annat än isåfall några få män i Saurons sold som var i klar opposition till vad de flesta manliga Hober ville och per defintion också skapade så fort de fick mer att säga till om.

   Då deras världsförståelse är en ren saga så är detta en särdeles passande liknelse.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: