Den påhittade diskrimineringen

När man inte hittar någon riktig diskriminering så är det ju bara att hitta på saker.

I denna debatt angående skönhetstävlingen Miss London University så fick en modern häxjägare, Anna Krausova frågan vad problemet var med tävlingen. Det första hon sade var att kvinnorna uppmuntrades konformera till en viss standard på utseende vilket ger fel signaler i samband med ett namn som associerar till en akademisk institution som LSE.

Det andra hon anmärkte på var rasism/diskriminering. Att det var ett västligt ideal på utseende i skönhetstävlingen medan London School of Economics är ett av de mest internationella universiteten i London och hon såg exempelvis inga muslimer vid skönhetstävlingen.

Men då menar hon såklart att muslimska kvinnor skall konformera till ett visst utseendeideal också. Se hur hon reagerar när deltagaren Sonia Abdul påpekar det visst fanns muslimska kvinnor med i skönhetstävlingen. Obetalbart, Krausova formligen famlar efter den slöja hon fantiserar borde funnits. Hon hittar alltså på diskriminering av muslimer när det i själva verket är hon som har fördomar om hur muslimer skall se ut.

Annonser

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: